بر اساس گزارش، بیش از دو سوم مدیران کانادایی جرایم سایبری را مهمترین تهدید خود میدانند.
به گزارش عدل البرز به نقل از insurancebusinessmag یازده درصد از مدیران اجرایی کانادایی معتقدند که شرکتهایشان در ۱۲ ماه آینده با خطرات سایبری زیاد یا شدیدی مواجه خواهند شد و ۱۸ درصد پیشبینی کردند که در پنج سال آینده در معرض خطرات سایبری زیادی قرار خواهند گرفت.
یافتههای موجود تغییر قابل توجهی را در چشمانداز تهدید سایبری این کشور در سال گذشته نشان میدهد که منجر به افزایش تنشهای ژئوپلیتیکی، نوسان شرایط اقتصادی و سرعت دیجیتالی شدن پس از همهگیری شده است.
در نتیجه این تغییر چشمانداز، دولتها و کسبوکارها بدنبال افزایش انعطافپذیری خود هستند، بهویژه وقتی عوامل تهدید از هوش مصنوعی (AI) و سایر فناوریهای نوآورانه برای تقویت استراتژیهای حمله خود استفاده میکنند.
بر اساس گزارش، چندین تهدید سایبری کلیدی وجود دارد که سازمانهای کانادایی را در طول سال گذشته تحت تأثیر قرار داده است، از جمله حملات باجافزار، عوامل تهدید تحت حمایت دولت، اختلالات زنجیره تأمین، اقدامات فیشینگ، و سوء استفاده از آسیبپذیریها در رایانش ابری و راهحلها.
روندهای کلیدی که در آینده احتمالاً تهدیدات امنیتی را در کانادا تحت تأثیر قرار خواهند داد:
تغییر شکل چشم انداز تهدیدات سایبری با هوش مصنوعی:
سال ۲۰۲۲ شاهد تحولات قابل توجهی در حملات سایبری مبتنی بر هوش مصنوعی بود. از آنجایی که پلتفرمها و راهحلهای مولد هوش مصنوعی به جریان اصلی تبدیل میشوند، ممکن است در سال ۲۰۲۳ به اهدافی برای مجرمان سایبری تبدیل شوند. سازمانها باید این پلتفرمها و فنآوریها را همزمان با اجرای کنترلهای قوی برای حفاظت از عملیات خود بکار گیرند.
افزایش پیچیدگی باجافزار:
انتظار میرود باجافزارها در سال ۲۰۲۳ تهدیدی حیاتی برای سازمانهای کانادایی باقی بمانند، زیرا مجرمان سایبری از استراتژیهای پیچیدهتر برای ایجاد اختلال در کسبوکارها و تقاضای باجهای بیشتر استفاده میکنند.
تداوم نقض داده ای، به ویژه نقض های شخص ثالث:
انتظار می رود نقض داده ای همچنان یک تهدید مهم برای سازمان های کانادایی باشد و کسب و کارها را ملزم کند تا خطرات امنیتی مرتبط با شرکای زنجیره تامین خود و سایر نهادهای خارجی را ارزیابی کنند.
تنشهای ژئوپلیتیکی به تهدیدات سایبری دامن میزنند:
درگیریها و تنشهای مداوم بین دولتها سطح خطر سایبری را افزایش میدهد و منجر به افزایش حملات سایبری میشود. هم دولتها و هم سازمانهای خصوصی که در زیرساختهای حیاتی و صنایع کلیدی فعالیت میکنند، میتوانند با خطرات بالایی مواجه شوند.
هدفگیری دستگاههای IoT و OT:
عوامل تهدید ممکن است به طور فزایندهای دستگاههای اینترنت اشیاء (IoT) و فناوری عملیاتی (OT) را با توجه به پتانسیل آنها برای مختل کردن عملیات تجاری، امنیت عمومی و امنیت ملی هدف قرار دهند.
با توجه به این نگرانیها، از سازمانها خواسته می شود تا ایجاد شراکتهای قابل اعتماد همراه با ارائهدهندگان هوش تهدید را جهت دسترسی به اطلاعات بهموقع و عملی درباره تهدیدات نوظهور در اولویت قرار دهند.
با وجود اینکه عوامل تهدید به دنبال استفاده از نوآوریهای فناوری جدید و هوش مصنوعی برای افزایش قابلیتهای حمله سایبری خود هستند، هوش مصنوعی میتواند برای فعال کردن سازمانها جهت شناسایی سریع و کاهش تهدیدات احتمالی استفاده شود. در سال ۲۰۲۳ و پس از آن، سازمانها باید رویکردی جامعتر برای امنیت سایبری جهت مدیریت پیچیدگی چشمانداز تهدید سایبری که به سرعت در حال تحول می باشد، اتخاذ کنند.
پایان پیام/