به گزارش سرویس بین الملل پایگاه خبری عدل البرز به نقل از foxnews ، چین و ایالات متحده در حال رقابت برای توسعه سلاحهای جدید هستند که توسط هوش مصنوعی کنترل میشوند. این رقابت ممکن است تأثیرگذار و تعیینکننده تراز قدرت در جهان باشد.
رقابت با چین برای توسعه و ساخت سیستمهای سلاح خودکار، چالش اصلی و تعیینکننده در زمینه دفاع و امنیت برای ۱۰۰ سال آینده خواهد بود.
گزارش رویترز در ماه گذشته، به تفصیل نبرد مداوم بین ایالات متحده و متحدانش و چین بر سر توسعه سلاحهای هوش مصنوعی پرداخته بود. این رقابت به تنشهای بیشتری منجر شده است، زیرا جهان شاهد استفاده موفق از فناوریها برای مقاومت در برابر حملات نیروهای روسیه که به نظر میرسد، نیروهای برتر هستند، بوده است.
بر اساس این گزارش، چین به شدت در پی پیشرفت در حوزه سلاحهای هوش مصنوعی می باشد که ممکن است، موجب تغییر تراز قدرت در سطح جهان شود و تهدید مستقیمی برای منافع ایالات متحده در منطقه هندو-اقیانوسیه باشد.
مسابقه سلاحهای هوش مصنوعی، همانند مسابقه تسلیحات هستهای پیشین، با خطرات مستمری همراه می باشد. بر اساس هشدار گزارش، در این مسابقه ممکن است شاهد ظهور “رباتهای قاتل” باشیم. یعنی سلاحهای هوش مصنوعی که مثل زیردریاها، کشتیهای جنگ، جتهای جنگنده، پهپادها و وسایل نبرد، قابلیت عملکرد خودکار دارند.
هر چند، چنین فناوری دارای قابلیت تقویت نیروی نظامی در میدان نبرد می باشد، اما قابلیت آن برای اتخاذ تصمیمات بدون ورود انسان هم خطرات جدی به همراه دارد.
سیستمی به نام “کوسههای روح” در حال توسعه توسط نیروی دریایی استرالیا به همراه ایالات متحده می باشد. این سیستم یک زیردریایی بدون سرنشین می باشد که مجهز به هوش مصنوعی ست و به اندازه یک اتوبوس مدرسه می باشد. این زیردریایی قادر به گشت زنی در اقیانوسها و اجرای مانورهایی می باشد که برای وسایل نظامی سنتی غیرممکن است.
ایالات متحده در حال حاضر در یک مسابقه تسلیحاتی دیگر قرار دارد، با این تفاوت که این بار به جای اتحاد جماهیر شوروی، علیه چین می باشد. فن آوری نظامی با استفاده از هوش مصنوعی برای همیشه جنگ را تغییر خواهد داد.
اگر چین بتواند در توسعه این نوع فناوری رهبری کند، این امر میتواند منجر به ایجاد یک دنیای خطرناک تر برای ایالات متحده و متحدانش شود.
وضعیت فعلی جهان، به همراه احتمال وقوع یک درگیری نظامی در تایوان، نشان میدهد که اگر ایالات متحده در زمینه این فناوری رهبر نباشد، این امر میتواند منجر به کاهش امنیت برای آمریکا و متحدانش شود.
این احتمال وجود دارد که تقریباً «هر قدرت نظامی با منابع کافی» در مسابقه توسعه تسلیحات هوش مصنوعی شرکت کند، اما باید در نظر داشته باشیم که توافقات بینالمللی ممکن است منجر به تنظیم و کنترل این سلاحها شوند. از طرفی انتظار می رود که همه استفادهها از سلاحهای بیسرنشین، تحت مذاکرات و توافقات بینالمللی جنگ مانند سلاحهای هستهای، شیمیایی و برخی از سلاحهای تاکتیکی مورد بررسی و تصویب قرار گیرند.
در این بین، مسابقه توسعه همچنان ادامه دارد و می تواند به قابلیت های کشنده منجر شود.
آمریکا قصد دارد هزینههای ناشی از یک درگیری، همچون هزینههای انسانی و مالی، را به اندازهای افزایش دهد که انتخاب این گزینه برای کشورهای همتای نزدیک مانند روسیه یا چین به نظر غیر ممکن بیاید. به این ترتیب، ایالات متحده میخواهد با افزایش هزینهها، کشورهای دیگر را از انجام اقدامات نظامی منصرف کند.
نیروهای نظامی آمریکا با مشکلات در استخدام نیروی انسانی مواجه هستند و احتمالاً این مسئله به زودی یا حتی هرگز حل نمیشود. انتقال به استفاده اساساً از نیروی نظامی خودکار، برای موقعیت نظامی جهانی بهتر می باشد. به این ترتیب، متناسب با وضعیت نظامی جهانی فعلی، این انتقال به نیروهای نظامی با هوش مصنوعی، به نظر میرسد که انتخاب موثری خواهد بود.
پایان پیام/
بیشتر بخوانید: کاربرد هوش مصنوعی در میدان جنگ