آیا خوردن یک توت فرنگی در روز می تواند زوال عقل را از بین ببرد؟ بر اساس مطالعه ای که ماه گذشته در مجله Nutrients منتشر شده، این امر ممکن می باشد.
به گزارش سرویس بین الملل پایگاه خبری عدل البرز به نقل از foxnews ، محققان دانشگاه سینسیناتی (UC) 30 بیمار ۵۰ تا ۶۵ ساله که علائم زوال ذهنی خفیف داشته اند را مورد مطالعه قرار دادند.
طبق بیانیه مطبوعاتی UC، به شرکت کنندگان گفته شده که از خوردن هر گونه میوه توت پرهیز کنند و به جای آن هر روز صبح، یک بسته پودر مکمل را به آب خود اضافه کنند. نیمی از افراد گروه هم، پودر مکمل حاوی توت فرنگی استفاده کنند.
سپس از شرکت کنندگان خواسته شد تا تست هایی را برای اندازه گیری حافظه و سایر عملکردهای شناختی و همچنین خلق و خو، علائم افسردگی و داده های متابولیک خود تکمیل کنند.
محققان متوجه شدند، افرادی که پودر حاوی توت فرنگی را مصرف کرده اند، در مقایسه با افرادی که این پودر را مصرف نکرده اند، تداخل حافظه را کاهش داده اند.
کاهش تداخل حافظه به کاهش ابهام در مورد اصطلاحات مرتبط با هم در یک آزمون یادگیری لغت اشاره دارد. در اینجا، این اصطلاح به کمتر شدن اشتباه در تشخیص یا یادآوری کلمات یا مفاهیمی که با یکدیگر مرتبط هستند در طول آزمون اشاره دارد.
این پدیده معمولاً نمایانگر بهبود در کنترل اجرایی می باشد، به این معنا که فرد بهتر میتواند در مقابل ورود کلمات غیر هدف در طول آزمون حافظه مقاومت نشان دهد.
افرادی که پودر توت فرنگی دریافت کرده اند، علائم افسردگی کمتر، کنترل عاطفی بهتر و بهبود حل مشکل را در مقایسه با گروه مقابل تجربه کردند.
بر اساس این مطالعه، زغال اخته هم می تواند خطر ابتلا به زوال عقل در میانسالان را کاهش دهد.
مزایای سلامتی توت فرنگی از آنتی اکسیدان هایی به نام آنتوسیانین ها ناشی می شود که با کاهش خطر ابتلا به سرطان، بیماری های قلبی، التهاب، دیابت و چاقی مرتبط می باشد. این میوه همچنین حاوی ریزمغذیهایی به نام الاژیتانین و اسید الاژیک می باشد که هر دوی آنها به بهبود سلامت شناختی و متابولیک کمک میکنند.
افرادی که به طور منظم توت فرنگی یا زغال اخته مصرف می کنند، با افزایش سن، سرعت کاهش شناختی یا پیری را به تاخیر می اندازند.
توت فرنگی می تواند عملکرد شناختی را با کاهش التهاب در مغز بهبود ببخشد.
تواناییهای اجرایی در میانسالی شروع به کاهش میکنند و چربی اضافی شکم، مانند مقاومت به انسولین و چاقی، باعث افزایش التهاب از جمله در مغز میشود.
توت فرنگی منبع عالی آنتی اکسیدان می باشد که می تواند با التهاب در بدن مبارزه کند.
توت فرنگی حاوی مواد مغذی مفیدی از جمله آنتوسیانین، الاژیتانین و اسید الاژیک می باشد که همگی می توانند به بهبود سلامت متابولیک و کاهش التهاب کمک کنند.
از آنجایی که مقاومت در برابر انسولین (که پیشنشانگر برخی از بیماریها از جمله آلزایمر می باشد) به عوارض منفی منجر می شود، افزودن مواد غذایی غنی به رژیم غذایی که به کاهش مقاومت در برابر انسولین کمک میکند، ممکن است تأثیر مثبتی بر روی شناخت داشته باشد.
مصرف توت فرنگی باعث کاهش فشار خون و بهبود ظرفیت آنتی اکسیدانی می شود که هر دو این موارد می توانند به مبارزه با خطر زوال عقل کمک کنند.
البته محققان خواستار مطالعات بیشتر برای تجزیه و تحلیل گروههای بزرگتری از مردم هستند که دوزهای مختلف مکملهای حاوی توت فرنگی را مصرف میکنند.
پایان پیام/
بیشتر بخوانید: اقدامات سالم برای کاهش خطر ابتلا به آلزایمر