به گزارش پایگاه خبری عدل البرز ،حشمت الله فلاحت پیشه، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی روز شنبه نوزدهم آبانماه در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری “عدل البرز” در خصوص انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا و تاثیر آن بر صحنه بین الملل گفت: سرنوشت برجام فرضیه بی ارتباطی انتخابات آمریکا به ایران را باطل کرد دلیلش هم این بود که به هر حال همیشه زمان انتخابات این بحث مطرح می شد که انتخابات آمریکا تاثیری بر ایران به ویژه در سیاست خارجی ما ندارد اما شاهد بودیم که برجام را دموکرات ها امضا کردند ولی ترامپ از آن خارج شد.
وی در ادامه اظهار داشت: از زمان امضای برجام تا خروج ترامپ از ۱۲۴۸ کد تحریمی ۹۱۵ تحریم آن به دلیل امضای برجام برداشته شد ولی همین که ترامپ برگشت تمام این تحریم ها به جای خود بازگشت و بیش از۷۰۰ کد تحریمی جدید تحت عنوان تحریم های ترامپ نیز به آن اضافه شد.
فلاحت پیشه با بیان اینکه در زمان ترامپ تولید نفت ایران از ۲ میلیون بشکه به کمتر از ۳۰۰ هزار بشکه در روز آن هم با تحریم های کمرشکن کاهش پیدا کرد افزود: اما وقتی ترامپ در انتخابات گذشته شکست خورد و بایدن بر سرکار آمد دوباره شرایط تغییر کرد و دموکرات ها فشارهای تحریمی و حداکثری علیه ایران را کاهش دادند.
این کارشناس مسائل بین الملل خاطرنشان کرد: الان که بایدن در حال خروج از کاخ سفید است فروش نفت ایران از ۳۰۰ هزار بشکه زمان ترامپ به بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه رسید.
وی همچنین افزود: واقعیت این است که در قالب فشار حداکثری جمهوری خواهان، بیش از ۴۰۰ مامور وزارت خزانه داری آمریکا در سراسر دنیا شاهراه های مختلف را بسته بودند تا ایران نتواند تحریم ها را دور بزند.
فلاحت پیشه اظهار داشت: بنابراین این یک تعارف است که بعضی از مسئولان و تحلیلگران مطرح می کنند چراکه با آمدن ترامپ همان افرادی که مامور فشار حداکثری علیه ایران بودند دوباره صاحب نقش خواهند شد و افراد تندروی مثل سناتور روبیو نیز به آن ها اضافه می شود.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه درهر حال بازگشت ترامپ شبیه بازگشت طالبان به افغانستان خواهد بود ابراز کرد: طالبان هم در دور دوم که روی کار آمدند همان سیاست های گذشته را با یک سری ابزارهای تازه دنبال کردند.
فلاحت پیشه افزود: در حالی ترامپ وارد کاخ سفید می شود که دو جنگ عمده در منطقه وجود دارد یکی جنگ اوکراین و دیگری جنگ فلسطین و لبنان که هر کدام از این ها تهدیدها و فرصت هایی برای ایران به همراه خواهد داشت که بسته به دیپلماسی که ایران به کار می گیرد می تواند سیاست خارجی دوران ترامپ و خود را سامان بخشد.
وی خاطرنشان کرد: به نظر می رسد سیاست کلان ترامپ این است که چالش های متطقه ای را برون سپاری و چالش های جهانی را شخصا مدیریت کند. این بدان معناست که سعی می کند چالش هایی با موضوع فلسطین و لبنان را در قالب سیاست چماق و هویچی که در آن چماق در دست اسرائیل است و هویچ در دست دیگر متحدان امریکاست، وضعیت را پیش ببرد.
نماینده ادوار مجلس در ادامه افزود: چنین به نظر می رسد که ترامپ به دنبال جنگ تمام عیاری نباشد اما در عین حال سعی می کند بیش از بایدن با جاه طلبی های نتانیاهو کنار بیاید.
فلاحت پیشه اما در خصوص موضوع اوکراین گفت: با توجه به اینکه ترامپ روسیه و چین را جزء باشگاه قدرت های جهانی می داند، سعی می کند حضور مستقیم در این حوزه داشته باشد لذا به دنبال آن است که جنگ تجاری با چین را با افزایش تعرفه ها از ۲۰ تا ۶۰ درصد شکل دهد.
وی در پایان اظهار داشت: درقبال اوکراین همچنین سعی می کند از روابط دوستانه با چین و کم اعتنایی به زلنسکی استفاده کند و جنگ اوکراین را تا حدی به صلح نزدیک کند برخلاف بایدن که در کنار اروپایی ها خاک اوکراین را به عنوان یک بخش حیثیتی از سیاست غربی و ناتویی خود می دید.
پایان پیام/