به گزارش سرویس بین الملل پایگاه خبری عدل البرز به نقل از labmanager ، وقتی صحبت از پیشگیری از جرایم آتی می شود، درک اینکه چگونه رفتار مجرمانه گذشته با جرایم آینده ارتباط دارد، ضروری می باشد. یک سوال کلیدی این است که آیا مجرمان تمایل دارند در انواع خاصی از جرایم تخصص داشته باشند یا با درگیر شدن در انواع فعالیت های غیرقانونی، رویکردی کلی از خودشان نشان دهند؟
با وجود اهمیت بالقوه شناسایی سیستماتیک الگوها در مشاغل جنایی، به ویژه در پیشگیری از جرایم مکرر، مطالعات تجربی جامع در این زمینه کمیاب می باشد.
برای رفع این شکاف، گروهی از محققان، یک بررسی جامع از بیش از ۱٫۲ میلیون حادثه جنایی انجام داده اند. این مجموعه داده جامع شامل تمام گزارش های جنایی می شود که علیه افراد در طول شش سال در یک کشور کوچک اروپای مرکزی ثبت شده است.
متخصصان با ویژگی های خاص
مجرمان جنایی که در انواع خاصی از جرایم تخصص دارند، نسبت به افرادی که در طیف گستردهتری از جرایم دخیل هستند، معمولاً مسنتر و اغلب زن هستند.
این افراد که به عنوان متخصص شناخته می شوند، تمایل دارند در یک منطقه جغرافیایی محدودتر فعالیت کنند، که نشان دهنده وابستگی آنها به دانش محلی و به طور بالقوه دریافت حمایت از افراد در آن منطقه خاص می باشد. این متخصصان تمایل به همکاری در شبکههای محلی فشردهتر دارند و احتمال همکاری های تکراری بیشتر می باشد.
دسته بندی داده محور
در توسعه این روش، محققان در ابتدا همه جرایم را به ۲۱ دسته، از جمله فساد و جرایم جنسی، طبقهبندی کردند. و متعاقبا، مجرمان جنایی بر اساس جنایاتی که مرتکب شدند، دستهبندی شده اند.
به این مجموعه داده ای ناشناس، دانشمندان اطلاعات اجتماعی و جمعیت شناختی مانند سن و جنسیت، و همچنین جزئیات مربوط به ماهیت و شدت جرایم مرتکب و منطقه جغرافیایی محل وقوع آنها را اضافه کردند. دسته بندی بهدستآمده امکان دستهبندی جرایم مبتنی بر دادهها را فراهم و الگوهای رفتار مجرمانه را مشخص میکند.
نقاط قوت روش
صرف نظر از نوع و فراوانی جرایم، نقطه قوت این روش جدید در این واقعیت نهفته است که هر دسته ممکن است از تعداد متفاوتی از انواع جرم و جرایم تشکیل شده باشد. این واقعیت که برخی از جرایم (مانند کلاهبرداری یا نگهداری مواد مخدر) بیشتر از سایرین رخ می دهند (مانند جعل یا سوء استفاده از داده ها) بر نتایج تأثیری ندارد.
این روش، همچنین تعداد دفعات مرتکب انواع جرایم خاص را در نظر می گیرد. محققان، در میان موارد دیگر، متوجه شدند که انتقال بین انواع خاصی از جرایم به طور قابل توجهی بیشتر از انواع دیگر رخ می دهد. این مسئله نشان می دهد که تخصص در مقوله های خاص بیشتر از سایر مقوله ها می باشد. برای مثال، جرایم زیست محیطی، تروریسم یا جنایات فحشا از جمله این موارد هستند.
جلوگیری از تکرار تخلفات
طبق گزارش آمار اتریش، میزان محکومیت مجدد در سال ۲۰۲۲، ۳۰ درصد بوده است. از ۵۸۱۰۰۰ نفری که در این مطالعه شرکت داشته اند، نزدیک به یک چهارم بیش از یک تخلف مرتکب شده اند. اگر این مجرمان مکرر (تکراری) در جرایم خاص مانند سرقت، جرایم مرتبط با مواد مخدر یا هک تخصص داشته باشند، این دانش می تواند به سازمان های مجری قانون در پیش بینی بهتر تحولات جنایی کمک کند. اقدامات مناسب در زمینه های پلیسی، پیشگیری و توانبخشی می تواند تأثیر بیشتری داشته باشد.
همکاری نزدیک بین سازمان های اجرای قانون و علم و تحقیقات، جهت توسعه ابزارهای جدید بر اساس روشهای علمی میتواند در جلب حمایت از کار پلیس در زمینههای تخصیص منابع، برنامهریزی و اجرای اقدامات، و همچنین در افزایش کارایی، اهمیت، و کیفیت نتایج مهم تلقی شود.
پایان پیام/
بیشتر بخوانید: رسانه های اجتماعی و چالش های گزارش در مورد پرونده های جنایی