• امروز : پنج شنبه - ۱۵ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 5 December - 2024
6

راه های محافظت از سلامت روان کودکان در برابر استفاده مضر از رسانه های اجتماعی

  • کد خبر : 12075
  • 24 آبان 1402 - 9:05
راه های محافظت از سلامت روان کودکان در برابر استفاده مضر از رسانه های اجتماعی
بر اساس مطالعه انجام شده، نوجوانانی که بیش از سه ساعت در روز را در شبکه‌های اجتماعی سپری می‌کنند، دو برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به مشکلات روانی مانند افسردگی و اضطراب قرار دارند.والدین باید نقش فعالی در کمک به فرزندان شان در جهت یابی ایمن در رسانه های اجتماعی داشته باشند.

به گزارش سرویس بین الملل پایگاه خبری عدل البرز به نقل از skyhinews، رسانه های اجتماعی می توانند ابزاری عالی برای کمک به ایجاد ارتباطات، مطلع ماندن و تعامل با دیگران باشند. ولی، از طرفی هم می توانند برای رشد مغز نوجوانان مضر باشند و باعث نگرانی شوند.

بر اساس مطالعه انجام شده، نوجوانانی که بیش از سه ساعت در روز را در شبکه‌های اجتماعی سپری می‌کنند، دو برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به مشکلات روانی مانند افسردگی و اضطراب قرار دارند. سایر مسائل احتمالی که در مطالعه به آنها اشاره شده، عبارتند از:

نارضایتی از بدن، یا اختلال در رفتارهای غذایی

مقایسه اجتماعی

عزت نفس پایین

خواب بد

تعامل محدود حضوری

 احساس تنهایی و افزایش اضطراب

افسردگی و سایر مسائل مربوط به سلامت روان

در واقع، میزان زمانی که کودکان آنلاین بصورت آنلاین می گذرانند، بر رشد کلی آنها تأثیر می گذارد.

بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، از هر ۵ کودک، ۱ کودک دارای اختلالات روانی، عاطفی یا رفتاری می باشد و تنها حدود ۲۰ درصد از این کودکان از یک ارائه‌دهنده سلامت روان کمک می‌گیرند.

این یافته‌ها ممکن است برای والدین نگران‌کننده باشد و مقابله با مسائل مربوط به استفاده از رسانه‌های اجتماعی هم ممکن است طاقت‌فرسا باشد. این نکات ممکن است به شما و فرزندتان کمک کند تا در مورد استفاده از رسانه های اجتماعی اطلاعات بیشتری کسب کنید و به نوبه خود، آسیب های احتمالی را کاهش دهید:

رسانه های اجتماعی را بخوبی بشناسید و نظارت لازم را انجام دهید

داشتن کمی پیش زمینه در مورد آخرین برنامه های رسانه های اجتماعی می تواند به والدین کمک کند تا محدودیت ها و مرزهای بهتری برای فرزندان خود ایجاد کنند. همچنان که مغز کودکان با تغییرات شگرف رشدی روبه‌رو می‌شود، ممکن است حساسیت‌های مرتبط با میل به توجه هم ایجاد شود و ممکن است خودکنترلی توسعه نیافته، به‌ویژه در اوایل نوجوانی دیده شود. کانال‌های اجتماعی که «لایک» یا پیمایش بیش از حد را تبلیغ می‌کنند ممکن است مشکلاتی را برای رشد مغز ایجاد کنند. عملکردهای چت را به خصوص با افراد غریبه و محتوای نامناسب را محدود کنید.

یک برنامه رسانه اجتماعی خانوادگی ایجاد کنید

وقتی صحبت از استفاده خانواده از رسانه های اجتماعی می شود، دستورالعمل ها و مرزهایی را تعیین کنید. این مورد را می توان بر اساس انتظارات از نحوه استفاده از رسانه های اجتماعی برای خانواده تان، از جمله محدودیت های زمان استفاده از صفحه نمایش، ایمنی آنلاین و محافظت از حریم خصوصی شخصی تعیین کرد.

برقراری ارتباط امری ضروری می باشد

گفتگوهای آزاد و صادقانه را بدون قضاوت با فرزندتان در مورد فعالیت او در رسانه های اجتماعی به طور منظم برقرار کنید. از آنها در مورد آنچه در رسانه های اجتماعی می بینند، بپرسید و فرضیات را مطرح می کنند و از آنها بپرسید که در برابر سناریوهای مختلف چگونه پاسخ می دهند. اطمینان حاصل کنید که آنها در مورد نشانه های آزار و اذیت اینترنتی اطلاعات کاملی دارند.

ایجاد فضای بدون فناوری

محدود کردن استفاده الکترونیکی حداقل یک ساعت قبل از خواب و در طول شب می تواند مفید باشد. مطالعات نشان می‌دهد که دو یا چند ساعت تماشای صفحه نمایش در شب می‌تواند تا حد زیادی افزایش ملاتونین مورد نیاز برای به خواب رفتن را مختل کند. در زمان صرف غذا از فناوری استفاده نکنید و گفتگوهای حضوری را تشویق کنید. کودکان را تشویق کنید تا روابط دوستانه خود را تقویت کنند و مهارت های اجتماعی ایجاد کنند.

الگوی رفتار سالم رسانه های اجتماعی

کودکان اغلب با تماشای رفتارها و عادات شما یاد می‌گیرند، بنابراین مطمئن شوید که زمانی را که در رسانه‌های اجتماعی می‌گذرانید محدود کرده‌اید و در مورد آنچه که برای پست کردن انتخاب می‌کنید مسئولیت پذیر باشید. وقتی در دستگاه خود مشغول هستید، به فرزندان خود بگویید که چه کار می کنید.

با همه این موارد، رسانه‌های اجتماعی می‌توانند فوایدی هم داشته باشند. فناوری می تواند در ایجاد ارتباط اجتماعی بر سر علایق، توانایی ها و هویت های مشترک یا فراهم کردن فضایی برای ابراز وجود مفید باشد. تشویق کودکان به ایجاد روابط سالم با فناوری بسیار مهم می باشد.

والدین باید نقش فعالی در کمک به فرزندان شان در جهت یابی ایمن در رسانه های اجتماعی داشته باشند.

پایان پیام/

لینک کوتاه : https://adlealborz.ir/?p=12075

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.