به گزارش پایگاه خبری عدل البرز، صباح زنگنه، کارشناس مسائل خاورمیانه در این باره گفت ،این قبیل اقدامات ولو نمادین هم که باشد قدم مثبتی بوده وبایستی از آن حمایت کرد.
وی همچنین عنوان داشته : در هر حال مساله عضویت رژیم صهیونیستی در سازمان ملل نتیجه قطعنامه های گذشته است. در ۱۹۴۸ سازمان ملل و شورای امنیت به این نتیجه رسیدند که دو دولت فلسطینی و اسرائیلی در آن منطقه تشکیل شود اما حضور رژیم صهیونیستی در سازمان ملل با حمایت انگلیس، آمریکا و فرانسه همراه شد و این رژیم عملا دست به جنایت، کشتار و اشغالگری زد.
زنگنه با بیان اینکه مالزی یک کشور اسلامی است که همواره طرفدار فلسطین بوده و هست گفت: از طرف دیگر تصمیم گیری برای حذف رژیم صهیونیستی از سازمان ملل نیازمند رای بالای مجمع عمومی است. البته مجمع عمومی در چندین رای گیری رژیم صهیونیستی را محکوم کرده و طرفدار تاسیس دولت فلسطینی به طور کامل و مستقل شده
است.
وی ارائه این پیشنهاد را موثر می داند و می افزاید باید در این زمینه قدم به قدم گام برداشته شود تا بتوانیم در آینده امید به تشکیل دولت فلسطینی با صلاحیت های کامل و آزاد داشته باشیم.
بنابراین تدوین پیش نویس قطعنامه خروج رژیم صهیونیستی که مرتکب جنایت های زیادی علیه ملت مظلوم فلسطین شده کار بسیار بجایی است چون این رژیم صلاحیت عضویت در سازمان ملل را ندارد بویژه آن که نماینده اش مدتی پیش طی سخنرانی خود در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل، منشور این سازمان را پاره کرد و همین بهترین بهانه است که رژیم اسرائیل را از عضویت حذف کنند با توجه به کثرت کشورهای عربی، اسلامی و آسیایی چنانچه این کشورها همراهی لازم را داشته باشند می توان امیدوار بود که این پیشنهاد به نتیجه برسد.
همراهی کشورهای آزاده می تواند زمینه ساز اخراج اسرائیل شود.
ضمن اینکه در همین راستا محمدرضا میرتاج الدینی، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی اظهارات اخیر نخست وزیر مالزی پیرامون رژیم صهیونیستی را اقدامی شایسته عنوان کرد و گفت: امیدواریم که کشورهای منطقه هم در این زمینه همراهی کنند چراکه جنایات رژیم غاصب و اشغالگر اسرائیل با حمایت آمریکا و غرب به حدی گسترده شده که دنیا با چهره کریه او کاملا آشناست.
وی در ادامه یادآور شده : تدوین پیش نویس قطعنامه مبنی بر اخراج اسرائیل از سازمان ملل اقدام بسیارخوبی است و امیدواریم کشورهای اسلامی، عربی، کشورهای آزاده در جهان که شاهد جنایات جنگی اسرائیل و از بین بردن بیش از ۴۲ هزار انسان بی گناه و مظلوم هستند از آن حمایت کنند.
میرتاج الدینی ضمن حمایت از این پیشنهاد گفت: همه کشورهای عربی، اسلامی، آسیایی و کشورهایی با وجدان آزاد در دنیا زیاد چنانچه همراهی لازم را بکنند امید آن هست که این پیشنهاد به نتیجه برسد.
تفرقه در جهان اسلام تنها سرمایه ای است که اسرائیل از آن سود می برد
فواد ایزدی دیگر کارشناس مسائل منطقه اما طرح این گونه قطعنامه ها و پیشنهادات را چندان موثری نمی داند و می گوید این قطعنامه ها غیراز بار تبلیغاتی که دارند و ممکن است مدتی افکار عمومی دنیا را به خود معطوف کند ثمره دیگری ندارد چون مجمع عمومی صلاحیت حقوقی برای اخراج یک عضو سازمان ملل را ندارد و بر فرض این که مجمع عمومی به یک اجماع برای اخراج اسرائیل از سازمان ملل برسد ، نهایتا این طرح به شورای امنیت می رود و در آن جا هم آمریکا و کشورهای غربی با اعمال حق وتو مانع از تصویب این مصوبه می شوند.
وی همچنین افزوده : به همین دلیل هم نخست وزیر مالزی و هم کسانی که ازچنین پیشنهادات حمایت می کنند بیشتر هدفشان روشنگری پیرامون ماهیت رژیم اسرائیل است و اینکه این رژیم در واقع بر مبنای نوعی آپارتاید شکل گرفته و هم به صورت فردی و هم بصورت جمعی حق فلسطینیان را ضایع کرده است.
لذا، با توجه به اینکه مجمع عمومی بزرگترین تریبون جهانی برای ارائه آرا، پیشنهادات و انتقادات به شمار می رود اگر منظور و هدف پیشنهاد نخست وزیر مالزی تاثیرش آن باشد که اسرائیل از سازمان ملل اخراج شود قطعا چنین اتفاقی نخواهد افتاد اما اگر منظور این باشد که آثارتبلیغی داشته باشد قطعا تاثیرگذار خواهدبود.
ایزدی در ادامه بیان نموده ،متاسفانه کشورهای عربی یا حتی جامعه مسلمین دارای ید واحد و لازم نیستند و اولویت شان مساله فلسطین نیست البته به مرور زمان هم این اولویت به مراتب جایگاهش را تقلیل می دهد همچنان که دیدیم دیگر بحث روند عادی سازی هم قبل از بحران غزه داشت به منتهی علیه خودش می رسید.
این کارشناس معتقد است: تفرقه و تشتت در جهان اسلام شاید بزرگترین سرمایه ای است که اسرائیل از آن سود می برد اگر این کشورها حتی در حد صدور یک قطعنامه و یا در حد بیانیه، نشست و کمک های سازمان یافته هم بتوانند به مردم فلسطین کمک کنند. این موضوع حتی منافاتی هم با عضویت اسرتئیل در سازمان ملل ندارد و در واقع فه عنوان یک مساله حقوق بشری و انسانی تلقی می شود.
وی با بیان اینکه چه ایرادی دارد کشورهای مسلمان کمک کنند تا مردم فلسطین از این رنح و سختی رهایی یابند متذکر می شود: وقتی اسرائیل را به رسمیت می شناسند و هیچ شرطی هم برای کاهش الام جامعه فلسطینی در نظر نمی گیرند چگونه می توان انتظار داشت یک پیشنهاد از خاور دور از سوی نخست وزیر مالزی مطرح شود و بتواند تاثیرات چشمگیری داشته باشد.
ایزدی در پایان گفت: مساله این است که جامعه اسلامی که حدود ۵۷عضو سازمان کنفرانس اسلامی دارد می تواند با هویت اسلامی امکاناتی را در حوزه های مختلف فراهم کند تا بدین وسیله به ملت فلسطین هم کمک شود در غیر اینصورت شرایط به همین منوال و بر پایه خشونت بی حد و مرز اسرائیل در کشتن مردم فلسطین پیش خواهد رفت.
پایان پیام/