به گزارش سرویس بین الملل پایگاه خبری عدل البرز به نقل از Interesting Engineering، محققان دانشگاه نیو ساوت ولز استرالیا در حال کار بر روی دستگاهی هستند که در شبکیه چشم کاشته می شود و با استفاده از پنل های خورشیدی بینایی را بازیابی می کند.
این روش نوآورانه که به نام نوروپروتزیس شناخته میشود، یک حوزه جدید در زمینه پروتزها می باشد که به جای جایگزین کردن بخشی از بدن که از بین رفته یا کار نمیکند، دستگاه پروتز با سیستم عصبی تعامل میکند تا عملکرد از دست رفته را بازیابی کند. یک مثال خوب از این روش کاشت حلزون می باشند که صدا را به سیگنالهای الکتریکی تبدیل کرده و با تحریک عصب حسی، شنوایی را بازیابی میکنند.
محققان مدعی اند که رویکرد مشابهی می تواند برای از دست رفتن بینایی استفاده شود. افراد مبتلا به بیماری های خاص می توانند به تدریج بینایی خود را از دست بدهند زیرا گیرنده های نوری (سلول هایی که نور و رنگ را تشخیص می دهند) در مرکز چشم تحلیل می روند. از آنجایی که گیرنده های نوری آسیب دیده اند، پروتز باید آنها را دور بزند، نور ورودی به چشم را به سیگنال های الکتریکی تبدیل کند و مستقیماً به عصب بینایی ارسال کند.
محققان سعی کردند به جای ساخت سلولهای گیرنده نوری جدید، از الکترودهایی استفاده کنند که پالس ولتاژ ایجاد میکنند، و در حالی که این روش اصولاً کار میکند، سیستم به سیمهایی نیاز دارد که به داخل چشم بروند، که این روش یک روش پیچیده می باشد. راه حلی که آنها به آن دست یافتند استفاده از یک صفحه خورشیدی کوچک متصل به کره چشم بوده که نور ورودی را به یک تکانه الکتریکی ارسال شده به مغز تبدیل می کند.
مزیت اصلی استفاده از پنل های خورشیدی به جای الکترود این است که دستگاه می تواند بی سیم و خود تغذیه شود. در حالی که پنلهای خورشیدی معمولاً از سیلیکون ساخته میشوند، اما محققان تصمیم گرفته اند از مواد نیمهرسانای دیگر (مانند گالیم آرسنید و گالیوم ایندیم فسفید) برای توسعه پنلهای خورشیدی استفاده کنند که گرانتر هستند اما کار کردن با آنها آسانتر می باشد و بر اساس نیاز خاص متنوعتر میشوند.
با اینکه این اختراع فعلا تنها یک اثبات مفهومی می باشد، اما طبق گزارشها، محققان موفق شده اند دو سلول خورشیدی را با پوشش یک سانتیمتر مربع با موفقیت روی هم قرار دهند، که قصد دارند آنها را به حداقل برسانند. برای آماده شدن برای کاشت، دستگاه باید مساحت دو میلی متر مربع را پوشش دهد.
کاربران ممکن است از عینک یا عینک مخصوصی استفاده کنند که نور خورشید را تا حدی تقویت کند که بتواند نورون های چشم را تحریک کند.
پایان پیام/
بیشتر بخوانید: اپیدمی رو به رشد جهانی نزدیک بینی در دوران کودکی