علیرضا طباطبایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری “عدل البرز” گفت: طرح نظرات در بحث عفاف و حجاب در فضای مجازی مغفول مانده است و باید برای رفع این معضل چاره اندیشی شود.
وی اضافه کرد: اقدامات مغرضانه در برخی فضاهای مجازی در شرايطي خودنمایی می کند که خوشبختانه هر روز در فضای حقیقی به ویژه در مطبوعات و رسانه ملی شاهد انبوه انتقادهای کارشناسی ، پیشنهادها و توصیه های بعضا بسیار مهم، سازنده و کارآمد هستیم.
وی افزود: انعکاس مطالب متنوع پیرامون اهمیت رعایت حجاب در فضای مجازی بسیار ضروری و اقدامی راهگشا در رفع چالش های فرهنگی و اجتماعی جامعه خواهد بود.
وی گفت: البته در مفاد لایحه فرهنگ عفاف و حجاب که یک فوریت آن در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است، بحث مهم عفاف و حجاب در فضای مجازی به عنوان یکی از مسایل بسیار با اهمیت مورد توجه خاص قرار گرفته است.
عضو کانون وکلای و وکیل پایه یک دادگستری استان البرز تصریح کرد: نظر به اینکه عده کثیری از مردم به صورت مستمر در فضای مجازی فعالیت دارند ، ضروری است متولیان و دست اندرکاران مربوطه برای اطلاع رسانی پیرامون فرهنگ عفاف و حجاب در این فضا با اهتمام و جدیت بیشتری وارد صحنه شده و اجازه ندهند عوامل معلوم الحال از ضعف در اطلاع رسانی ما سوء استفاده کنند.
فعالان فضای مجازی برای رعایت قانون عفاف و حجاب آماده شوند
وی خطاب به اشخاصی که در فضای مجازی درحال فعالیت و کسب درآمد هستند توصیه کرد قبل از تصویب و اجرای لایحه فرهنگ عفاف و حجاب ، برای رعایت کامل مفاد این لایحه از هم اکنون آماده شوند تا با اجرای این قانون با مشکل بروز تخلف مواجه نشوند و تحت پیگرد قانونی قرار نگیرند.
در لایحه پیشنهادی دولت به مجلس کلمه “تخلف” جایگزین “جرم” شده است
طباطبایی گفت: در لایحه پیشنهادی دولت به مجلس درخصوص بی حجابی ، بدحجابی و موارد مشابه ازحالت “مجرمانه” تا حدودی خارج و با عنوان “تخلف” مطرح شده است.
وی افزود: به عبارت دیگر همانگونه که درتخلفات رانندگی فرد متخلف با پرداخت جریمه اعمال قانون می شود، در لایحه فرهنگ عفاف و حجاب نیز در مراحل اولیه تخلف پرداخت جریمه برای افراد متخلف درنظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: البته این بخش از لایحه فرهنگ عفاف و حجاب در شرايطي عملیاتی و اجراء خواهد شد که با تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان همراه شود ، بنابراین تغییر در برخی مفاد آن قابل پیش بینی است.
عضو کانون وکلای استان البرز اظهار داشت: در لایحه مورد بحث ، “برهنگی قسمتی از بدن یا “پوشیدن لباس نازک” و “برهنگی کامل بدن” تخلفاتی است که مطرح شده است و مسوولیت شناسایی و معرفی متخلفین بر عهده نیروی انتظامی محول شده است.
اشخاص عادی حق تذکر و توهین به افراد بیحجاب را ندارند
وی ادامه داد: در لایحه فرهنگ عفاف و حجاب تصریح شده است، افراد عادی به هیچ وجه نمی توانند به بانوان متخلف تذکر دهند و هیچ کسی حق ندارد بانوانی را که مرتکب تخلف می شوند مورد توهین، تهدید و ضرب و شتم قرار دهد و حریم خصوصی آنها را نقض کند.
وی تصریح کرد:در صورتی که این اتفاق توسط اشخاص عادی که ضابط قضایی نیستند رخ دهد، بر اساس قانون مجازات هایی تعیین خواهد شد.
وی افزود: گفته می شود در این لایحه برای اشخاصی که متعرض بانوان با حجاب می شوند نیز جریمه های سنگین به عنوان جزای نقدی پیش بینی شده است.
وی همچنین به جریمه های سنگین تبلیغ علیه حجاب در فضای مجازی در لایحه فرهنگ عفاف و حجاب اشاره کرد و گفت: حذف صفحه مجازی کاربران متخلف، محرومیت از فضای مجازی به مدت ۳ تا ۶ ماه و پرداخت جریمه هایی تا پنجاه میلیون تومان پیش بینی شده است.
عضو کانون وکلای استان البرز اظهار داشت: در این لایحه به صورت واضح مشخص نشده است که ساز و کارهای کشف حجاب به چه طریق در فضای مجازی و حقیقی صورت خواهد گرفت.
طباطبایی افزود: قطعا پس تصویب لایحه ، جزئیات و نحوه اجرای آن با تهیه و تدوین آیین نامه اجرایی مشخص خواهد شد.
پایان پیام/