به گزارش سرویس بین الملل پایگاه خبری عدل البرز به نقل از Techxplore، ابزارها و سیستمهای پیشرفته هوش مصنوعی به دلیل انرژی زیادی که استفاده میکنند به شدت مورد انتقاد قرار میگیرند، اما کارشناسان ادعا میکنند این ابزارها میتوانند در واکنش ما به تغییرات آب و هوایی هم نقش داشته باشند.
برای مقابله با تغییرات اقلیمی، به جای تلاش برای حل یکباره مشکلات بزرگ، باید آن را به مشکلات کوچکتر تقسیم کرد تا به آنها رسیدگی شود. این مسائل کوچکتر شامل شناسایی منابع انتشار، افزایش تولید و استفاده از انرژی های تجدیدپذیر و پیش بینی بلایایی مانند سیل و آتش سوزی می باشد.
در زیر چهار حوزه مختلف که در آنها از فناوری هوش مصنوعی برای مقابله با بحران آب و هوا استفاده میشود، ارائه شده است:
برق
پیش بینی دقیق عرضه و تقاضای انرژی می تواند به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای مرتبط با انرژی کمک کند. هوش مصنوعی میتواند الگوهای چگونگی و زمان استفاده مردم از انرژی را یاد بگیرد و همچنین پیشبینی کند که چه مقدار انرژی از منابعی مانند باد و خورشید (بسته به آب و هوا) تولید میشود و به حداکثر استفاده از انرژی پاک کمک میکند.
به عنوان مثال، محققان ایرانی از هوش مصنوعی برای پیش بینی مصرف انرژی یک مرکز تحقیقاتی با در نظر گرفتن ساختار، مواد و آب و هوای محلی آن استفاده کردند. آنها از الگوریتم هایی برای کاهش مصرف انرژی ساختمان تا ۳۵ درصد استفاده کردند که عایق، گرمایش، روشنایی و قدرت را با تعداد افراد حاضر مطابقت می دهد.
حمل و نقل
از آنجایی که یک پنجم از انتشار دیاکسید کربن جهان از حمل و نقل ناشی میشود، مدلهای هوش مصنوعی قادرند با ارائه “مسیرهای سبزتر”، کمک کنند تا میزان انتشارات حمل و نقل را کاهش دهند، به این معنا که مسیرهایی که کمترین تپه، کمترین ترافیک و سرعت ثابت را دارا هستند را پیشنهاد می دهند.
کشاورزی
شیوههای کشاورزی بهتر میتواند انتشار گازهای گلخانهای را کاهش دهد و بنابراین میتوان از هوش مصنوعی برای اطمینان از استفاده کم از فضا و کود استفاده کرد.
مدیریت بحران
هوش مصنوعی بیشترین سهم را در زمینه پیش بینی و مدیریت بلایا داشته است. مدلها میتوانند تصاویر هواپیماهای بدون سرنشین را برای پیشبینی خسارت سیل، تشخیص شروع سیل و به برنامهریزی عملیات نجات بصورت لحظه ای کمک کنند.
پایان پیام/
بیشتر بخوانید: نقش انرژی خورشیدی در آینده و افزایش گرمای جهان