• امروز : شنبه - ۱۷ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 7 December - 2024
0

استاندار البرز: اجرای برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی باید مبتنی بر نقشه مهندسی فرهنگی استان باشد

  • کد خبر : 26327
  • 07 آذر 1403 - 18:41
استاندار البرز: اجرای برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی باید مبتنی بر نقشه مهندسی فرهنگی استان باشد
نماینده عالی دولت در استان البرز گفت: با توجه به مهندسی فرهنگی مبتنی بر هویت اسلامی-ایرانی که در استان طراحی شده، باید همه فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در راستای این نقشه مهندسی انجام گیرد تا از هدر رفت منابع جلوگیری و به نتایج مطلوب دست یابیم.

به گزارش پایگاه خبری عدل البرز ، مجتبی عبداللهی استاندار البرز در شورای فرهنگ عمومی استان که روز چهارشنبه ۷ آذر ماه ۱۴۰۳ در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته بسیج با تأکید بر اهمیت اجرای برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی بر اساس برش فرهنگی استان، خواستار توجه ویژه مدیران به این چارچوب و پیگیری جدی این مسائل شدند.

وی با اشاره به پنج مسئله اساسی در برش فرهنگی استان، از جمله تضعیف سبک زندگی ایرانی-اسلامی، ضعف بنیان خانواده، حاشیه‌نشینی، ناکارآمدی مدیریتی، و تهدیدات فضای مجازی برای نسل جوان، بر لزوم هم‌افزایی و همکاری تمامی دستگاه‌ها و نهادها تأکید کردند.

استاندار البرز گفت: با توجه به مهندسی فرهنگی مبتنی بر هویت اسلامی-ایرانی که در استان طراحی شده، باید همه فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در راستای این نقشه مهندسی انجام گیرد تا از هدر رفت منابع جلوگیری و به نتایج مطلوب دست یابیم.

وی همچنین به اقدامات مثبت استان در کاهش جرائم و خودکشی اشاره کرد و از تلاش‌های مستمر در کاهش آسیب‌های اجتماعی همچون طلاق و آسیب‌های نوجوانان در بوستان‌ها یاد کرد.

استاندار البرز در پایان از نقش مهم ائمه جمعه و مدیران آموزش و پرورش در اجرای طرح‌های پرورشی و فرهنگی، مانند طرح نماد (نظام مراقبت‌های اجتماعی از دانش‌آموزان) و طرح مدرسه-منزل-مسجد، سخن گفت و خواستار توجه جدی به این مباحث شد.

در ادامه ، ابراهیم شکرانی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی استان البرز در این جلسه به بیان اهمیتی که اجرای صحیح برش استانی سند تحول فرهنگی دارد، اشاره کرد و گفت: استان البرز در اجرای برش استانی سند تحول فرهنگی کشور، با ۶۸ درصد اجرایی‌سازی، رتبه اول را در کشور دارد.

وی افزود: این آمار نشان‌دهنده تلاش‌های مستمر و برنامه‌ریزی دقیق در استان البرز است که موجب کاهش آسیب‌های اجتماعی و جرائم شده است. همچنین طبق برنامه‌ریزی منظم و هماهنگ، به نتیجه مطلوبی در این حوزه دست یافته‌ایم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به رویکرد تغییر وضعیت به شرایط قرارگاهی در شورای فرهنگ عمومی استان، تأکید کرد: ما در شورای انقلاب فرهنگی، پس از ابلاغ سند تحول، رویکرد جدی‌تری در پیش گرفته‌ایم و در حال حاضر تمرکز ما بر این است که آثار فعالیت‌ها در میدان و در زندگی مردم به وضوح قابل مشاهده باشد. اگر این آثار در میدان مشاهده نشود، کار فرهنگی و اجتماعی به درستی پیش نرفته است.

وی همچنین در ادامه گفت: میدان فرهنگی و اجتماعی کشور نیازمند رصد و شناسایی دقیق تحولات است تا بر اساس آن، برنامه‌ها و اقدامات اثرگذار طراحی و اجرا شود.

سپس در پایان جلسه ، آیت‌الله حسینی همدانی عضو شورای فرهنگ عمومی استان البرز ، ضمن گرامیداشت هفته بسیج، مسائل فرهنگی و اقدامات لازم برای تقویت و بهبود وضعیت فرهنگی استان را مورد بحث و بررسی قرار داد.

نماینده ولی فقیه در استان البرز در این جلسه با اشاره به اهمیت مهندسی فرهنگی و ضرورت برنامه‌ریزی دقیق برای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن، تأکید کرد: فرهنگ کشور باید با برنامه‌ریزی و هماهنگی دقیق تقویت شود تا از آسیب‌ها و نفوذهای منفی جلوگیری شود. در عرصه فرهنگ باید به دو جبهه آفند و پدافند توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

وی در ادامه افزود: مهندسی فرهنگی باید مبتنی بر کار کارشناسی و برنامه‌های مدون باشد و هرگونه اقدام خارج از این چارچوب نه تنها به اهداف فرهنگی کشور آسیب می‌زند، بلکه موجب اتلاف منابع و وقت می‌شود.

نماینده ولی فقیه با اشاره به وضعیت فرهنگ عمومی و تغییرات اجتماعی در کشور گفت: امروزه تغییرات در سبک زندگی مردم به صورت آرام و بی‌صدا در حال شکل‌گیری است و باید با تدابیر فرهنگی صحیح، این روندها مدیریت شود.

در این جلسه همچنین تصمیماتی برای هماهنگی بیشتر دستگاه‌ها و تدوین برنامه‌های فرهنگی مشترک در استان اتخاذ شد تا گام‌های مؤثری در جهت ارتقای فرهنگ عمومی برداشته شود.

وی در پایان با تأکید بر اهمیت اجتهاد و تشخیص در چارچوب برنامه‌های فرهنگی و نقشه مهندسی فرهنگی استان، از تمامی مسئولین و فعالان فرهنگی خواست که با عزم راسخ و هماهنگی لازم، در راستای تقویت فرهنگ استان تلاش کنند.

پایان پیام/

لینک کوتاه : https://adlealborz.ir/?p=26327

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.