به گزارش سرویس بین الملل پایگاه خبری عدل البرز به نقل از CNN، بر اساس نتایج یک مطالعه جدید، خوردن مقادیر زیاد غذای فوق فرآوری شده خطر ابتلا به بیماریهای چندگانه یا ابتلا به چندین بیماری مزمن مانند دیابت، بیماری قلبی و سرطان را افزایش میدهد.
خوردن غذاهای فوق فرآوری شده، به ویژه محصولات حیوانی و نوشیدنیهای شیرین، با افزایش خطر ابتلا به سرطان همراه با بیماری دیگری مانند سکته مغزی یا دیابت مرتبط می باشد.
در این مطالعه، افزایش ۹ درصدی در خطر ابتلا به چند بیماری گزارش شده که با مصرف بیشتر غذاهای فوق فرآوری شده مرتبط می باشد.
الگوهای رژیم غذایی در بیست و پنج سال گذشته کاملاً تغییر کرده و غذاهای بیشتری در خارج از خانه خورده می شود و غذاهای آماده بیشتری خریداری می شود.
با اینکه این مطالعه نمی تواند به طور قطع ثابت کند که غذاهای فوق فرآوری شده عامل مستقیم بیماری های متعدد هستند، اما بسیاری از تحقیقات دیگر ارتباط بین برخی از غذاهای فوق فرآوری شده (UPF) و مضرات سلامتی را نشان داده اند.
با توجه به تمام شواهد علمی دیگر، به احتمال زیاد برخی از انواع UPF ها خطر ابتلا به بیماری های دیگر را به این دلیل که مستقیماً مضر هستند یا به این دلیل که جایگزین غذاهای سالم تر مانند سبزیجات، میوه ها، آجیل ها، دانه ها، روغن زیتون و غیره می شوند، افزایش می دهند.
یافته های حاصل از این مطالعه نگران کننده می باشد زیرا در اروپا غذاهای فوق فرآوری شده بیش از نیمی از غذای دریافتی روزانه افراد را تشکیل می دهند. در ایالات متحده، یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ برآورد کرده که حدود ۷۱٪ از عرضه مواد غذایی فوق فرآوری شده می باشد.
غذاهای فوق فرآوری شده شامل اجزایی هستند که در آشپزخانههای معمولی کمتر یا به صورت نادر به کار میروند، و یا حاوی انواع افزودنیهایی هستند که وظیفه آنها افزایش خواص خوشمزه یا جذابیت نهایی محصول می باشد.
لیست افزودنی ها شامل مواد نگهدارنده برای مقاومت در برابر کپک و باکتری، امولسیفایرها برای جلوگیری از جدا شدن مواد ناسازگار؛ رنگها و رنگهای مصنوعی؛ عوامل ضد کف، محرک های حجم دهی، سفید کننده، ژل و لعاب، شکر، نمک و چربی اضافه یا تغییر یافته که برای جذابتر کردن غذا طراحی شدهاند.
همه غذاهای فوق فرآوری شده مضر نمی باشند
این مطالعه که در مجله The Lancet منتشر شده، اطلاعات رژیم غذایی را از ۲۶۶۶۶۶ مرد و زن از هفت کشور اروپایی بین سالهای ۱۹۹۲ تا ۲۰۰۰ جمعآوری کرده است. محققان شرکتکنندگان را به مدت ۱۱ سال پیگیری کردند تا ببینند چه کسانی به بیماریهای مزمن مختلف از جمله سرطان مبتلا شدهاند.
هنگامی که افراد وارد مطالعه شدند، از هر فرد خواسته شده تا آنچه را که معمولاً در ۱۲ ماه گذشته خورده، به خاطر بیاورد.
محققان باید غذاها را به مواد مختلف تقسیم میکردند تا بررسی کنند که آیا فوق فرآوری شده می باشند یا خیر. هنگامی که غذاهای فوق فرآوری شده توسط زیرگروه ها مورد بررسی قرار گرفتند، به نظر نمی رسید که همه با ایجاد چندین بیماری مزمن مرتبط باشند.
با این که گروههای خاصی مانند محصولات حیوانی و نوشیدنیهای مصنوعی و شیرین شده با شکر با افزایش خطر مرتبط بودند، اما گروههای دیگر مانند نانها و غلات فراوریشده یا محصولات گیاهی جایگزین، هیچ ارتباطی با خطر نداشتند.
بنابراین، لازم نیست به طور کامل از غذاهای فوق فرآوری شده اجتناب شود. بلکه مصرف آنها باید محدود شود و غذاهای تازه یا کمتر فرآوری شده بیشتر مصرف شود.
پایان پیام/
بیشتر بخوانید: مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده